Sejur Zanzibar

In Zanzibar, arhipelagul semi-autonom, aflat la o distanta de circa 35 km de “mama” Tanzania, desi face parte din Africa de Est, cu tot ce tine de asta, de la politica la religie, cultura si mancare, se remarca prin viata diferita pe care o duc locuitorii lui. Zanzibar a fost baza a comerciantilor care strabateau regiunea africana a marilor lacuri, peninsula araba si India, devenind un nod al comertului cu sclavi, dar si un important centru al comertului cu mirodenii. Asa se face ca majoritatea locuitorilor din Zanzibar se considera mai degraba “zanzibarieni” decat tanzanieni iar teritoriul lor are proprii lideri si propria forma de administrare si conducere. Partea continentala a Tanzaniei e un mix de crestini, musulmani si grupuri indigene, in vreme ce Zanzibar, care s-a aflat vreme de secole sub conducerea sultanatului Omanului, e aproape in intregime musulman.
 
Coconut, Beach, Sand, Sand Beach, Boot
 
Transferul in Zanzibar se face cu avionul sau cu barca, majoritatea mijloacelor plecand din Dar Es Salaam, capitala Tanzaniei. Calatoria cu avionul dureaza circa o jumatate de ora, intr-un model Cessna care, la prima vedere, iti poate da fiori. Pe scurt, nu te astepta la o experienta foarte placuta in aer. Barcile cu motor pleaca de patru ori pe zi catre Zanzibar, transferul dureaza aproximativ doua ore iar biletul te va costa mai putin de jumatate din pretul avionului. Barcile sunt moderne, sigure si confortabile si nu te gandi ca vei fi rapit de pirati, precum in filmul “Captain Philips”, in care piratii somalezi si-au facut de cap cu un transport cargo.
 
Locuitorii din Zanzibar sunt prietenosi, prin urmare fa un mic efort si invata sa comunici in limba swahili. Cel putin, invata sa saluti. Cu toate astea, nu te afunda prea mult in a deslusi cultura strazii, acolo unde diversi indivizi vor incerca fie sa-ti vanda ceva, fie sa te tarasca in cine stie ce excursii turistice dubioase. Raspunde la salut si invata ca “shikamoo” e o formula de adresare pentru seniori sau superiori in varsta, care va fi apreciata si respectata de catre localnici.

Newsletter

Primesti oferte exclusive direct pe adresa ta de email!

Cele mai recente oferte

MURAT Turism - Contact