Sejururi Bulgaria

Localizare: Bulgaria este situata in Sud-Estul Europei şi ocupa partea estica a peninsulei balcanice. La nord se învecinează cu România, la vest se mărgineşte cu Macedonia şi Iugoslavia, la est cu Marea Neagra, in sud cu Turcia şi Grecia.

Suprafaţa: 111.000 kmp.

Relief: foarte diversificat, cu campii intinse şi joase, relief montan domol şi înalt, vai şi chei spectaculoase. Cele mai cunoscute formatiuni montane din Bulgaria sunt Rila, Pirin, Rodopi şi Stara Planina.

Clima: moderat continentala Cu influenta Marii Negre in est şi a climei Mediteraneene in Sud. Temperatura medie anuala este de 10.5°C. Temperatura medie in Ianuarie este de O°C. Temperatura medie in timpul verii - 30°C.

Populaţie: aproximativ 7.8 m persoane. Capitala Sofia are aproximativ 1.2 m locuitori şi este cel mai mare oraş din Bulgaria. Principalele orase sunt Plovdiv, Varna, Bourgas, Stara Zagora, Ruse şi Pleven. Best Replica Watches

Limba: Bulgara. In majoritatea restaurantelor şi hotelurilor se vorbeste engleza, germana, franceza şi rusa.

Alfabet: Cyrillic. Insa in zonele de interes turistic informaţiile necesare sunt scrise cu litere romane.

Religie: 86% din populaţie este crestin ortodoxa, 13% musulmani restul fiind de diferite religii şi confesiuni. Biserica este condusa de un Patriarh

Guvernământ a statului bulgar: Republica parlamentara

Capitala: Sofia (pop. 1,141,000)

Oraşe Principale: Plovdiv, Varna, Bourgas, Russe, Veliko Tarnovo

Destinaţii Turistice: Din punct de vedere turistic, cele mai populare destinaţii sunt de-a lungul coastei Marii Negre, staţiunile de schi şi Spa & Wellness. Cele mai mari staţiuni situate pe litoralul sunt Sunny Beach, Pomorie, Sozopol, St Vlas, Albena, Balchic, deservite de aeroporturile principale din Burgas şi Varna. Cele mai cunoscute si vizitate statiuni montane din Bulgaria sunt BanskoBorovets şi Pamporovo. Puteti schia şi in Sofia la Munţii Vitosha.

www.omegareplica.me

Newsletter

Primesti oferte exclusive direct pe adresa ta de email!

Cele mai recente oferte

MURAT Turism - Contact