CIPRU

Din punct de vedere eografic, insula Cipru face parte din Orientul Mijlociu. De altfel, istoric, ea a fost inclusă în regiunea Levant, alături de țări cum ar fi actualul Israel sau Liban. De la Nicosia la Beirut sunt 234 de kilometri, iar distanța Cipru-Israel e de 450 de kilometri.  În Cipru se află singura stațiune fantomă din lume, Varosha. Pe 14 august 1974, trupele turcești au invadat Famagusta și stațiunea apropiată, Varosha. Timp de 40 de ani, hotelurile, casele de vacanță, plajele au rămas la fel, ca în acea zi, doar că au fost înconjurate de plase de sârmă care blochează accesul străinilor. Cipru este un loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși în mod special pentru că în Larnaca se află moaștele Sf. Lazăr, personajul biblic înviat din morți de Iisus Hristos. În munții Troodos, în biserica Sf. Nicolae este o frescă unică în lume care o reprezintă pe Fecioara Maria alăptându-l pe Iisus.

Replica Watches Nicosia este în momentul de față singura capitală împărțită în două de o graniță. Fiecare jumătate este capitala unei alte țări (Ciprul de Nord și Ciprul de Sud). Punctul de frontieră este pe strada Ledra. Până în 1989, Nicosia împărțea recordul cu Berlinul.

Limbile oficiale sunt Greaca și Turca. Engleza, franceza și germana sunt limbile vorbite de localnici. O parte din personalul multor hoteluri vorbesc limba rusă.Cipru are o coastă extinsă în sud si o coastă stâncoasă în nord. În partea de sud-vest - regiune montană Troodos (cel mai înalt punct - 1952 m deasupra nivelului mării) cu păduri de pin, stejar, cedru (care reprezintă aproape 19% din teritoriul total al Ciprului). Pe insula există 2 lacuri sărate, din care unul este folosit pentru extragea sare.

Cipru este renumit pentru condițiile climatice favorabile. Climatul mediteranean pronunțat al insulei este considerat unul dintre cele mai vindecătoare din lume. În plus, Cipru este una dintre cele mai însorite insule din Marea Mediterană (aproximativ 340 de zile însorite pe an) și cu apă de mare foarte caldă (de la 16 grade în ianuarie până la 32 grade în august).

www.luxurystrap.com

Newsletter

Primesti oferte exclusive direct pe adresa ta de email!

Cele mai recente oferte

MURAT Turism - Contact