Sejur ISTANBUL

Istanbul - orasul pe doua continente
 
Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. replica-handbag.com
 
Istanbulul este singurul oraș din lume ce se întinde pe malurile a două continente, Europa și Asia. Are o populație de aproximativ 18.800.000 de locuitori în zona metropolitană (2010), adică circa 18% din populația toală a Turciei, apeciată la peste 73.000.000 locuitori. Se poate aprecia că în realitate populația poate fi mai mare cu cel putin 1.000.000 de locuitori flotanti, asemănător tuturor marilor metropole. Cu toate că, la 13 octombrie 1923, orașul a pierdut calitatea de capitală în favoarea orașului Ankara, fost Angora, a rămas centrul economic cel mai important al Republicii Turcia. 
 
Breitling Replica Comunitatea religioasă dominantă în Istambul este cea musulmană, sau islamică Islam, de care aparține circa 99% din populație. Chiar din punct de vedere religios, încă de la ocuparea de către turci, marea capitală a avut un caracter cosmopolit, desigur, cu diferite grade de constrângere din partea Inaltei Porți, cu diverse grade de toleranță. Religia non-islamică cea mai importantă, tolerată încă de la început de otomani a fost cea creștin ortodoxă, adică cea tradițională în vechiul Constantinopol. 
 
Divertismentul de noapte este bogat in Istanbul. Cluburile de noapte ofera distractii pe durata cinei, de la cantece turcesti pana la dansuri orientale din buric. In plus, exista discoteci moderne (vedeti cele de pe malul Bosforului), cabarete si cluburi de jazz in districtul Taksim-Harbiye. In districtul Sultanahmet exista un numar de restaurante in cladiri otomane si bizantine restaurate, oferind un decor unic pentru o seara in oras. 
 
 Ortaköy este centrul vietii nocturne din Istanbul, cu cluburi de jazz, restaurante cu preparate marine si baruri. De-a lungul tarmului sunt restaurantede prima clasa, cu vedere spre Bosfor. Alte districte interesante in Istanbul sunt Haydarpasa, Uskudar, Eyup, Galata, Perapalas, Eminönü. 
 
Fiind capitala a doua imperii total diferite peste 2000 de ani, in Istanbul exista multe situri istorice.

HOTEL ANT 3

HOTEL ANT 3

...

Vezi oferta
de la 20

ORKA ROYAL 4

ORKA ROYAL 4

singla/noapte dubla/noapte www.megaroelx.com ...

Vezi oferta
de la 44

GRAND EMIN 4

GRAND EMIN 4

...

Vezi oferta
de la 35

GRAND YAVUZ 4

GRAND YAVUZ 4

...

Vezi oferta
de la 35

Hotel MATIAT 4

Hotel MATIAT 4

...

Vezi oferta
de la 19

Hotel MARMARAY 4 - ISTANBUL

Hotel MARMARAY 4 - ISTANBUL

-tarif 2 adulti in camera dbl, Hotelul Marmaray este situat la 2 km de zona istorică ...

Vezi oferta
de la 50

Hotel IPEK PALAS 4 - ISTANBUL

Hotel IPEK PALAS 4 - ISTANBUL

tarif 2 adulti in camera ...

Vezi oferta
de la 24

Cele mai recente oferte

MURAT Turism - Contact